Life is too short to wear boring clothes

Uitpakken mag weer! Waar wacht je nog op...

HomeLife is too short to wear boring clothes

Help, de frequentie van het werken op kantoor gaat omhoog maar ik heb alleen nog maar casual en comfy items in mijn kast! 

Het mode-issue van dit moment... 2 jaar geleden hadden we niet kunnen bedenken dat we onze gedachten hierover zouden breken. Afgelopen 1,5 jaar is het shopgedrag aanzienlijk veranderd. Van een jeans of pantalon met mooie blouse/overhemd of colbert naar alles wat comfortabel is. Het thuiswerken wekt een hele andere behoefte aan kleding bij ons op. We hebben gezien dat comfortabele items zoals knitwear en comfy-wear niet aan te slepen was en dat de chique/geklede items bleven hangen.

Herken jij dit?

We hebben een aantal vaste klanten gevraagd naar deze verandering. Afzonderlijk van elkaar gaf iedereen aan dat zij afgelopen 1,5 jaar andere items hebben gekocht dan in de periode voor Corona. Liepen zij voorheen elke dag op een mooie hak, kozen zij in deze periode juist voor een sneaker. De stapel truien die men in de kast had, is aanzienlijk gegroeid. De behoefte was vooral; comfortabel en casual!

En nu? Verandert onze behoefte nu omdat we weer vaker op onze werkplek vertoeven?

Als je het aan ons vraagt dan is het antwoord heel duidelijk. Ja, de behoefte moet zelfs veranderen. Wees eerlijk; als je collega je niet meer herkent omdat je voorheen goed gestyled op je werk kwam en nu kiest voor een ‘thuiswerk-look’ op kantoor, wil je niet mee maken toch?

Gelukkig zien wij in de praktijk al dat mensen weer zin hebben om voor een geklede look te gaan. Nét even wat meer aandacht geven aan de look wanneer je naar je werk gaat, is de normaalste zaak van de wereld. Lagen de pumps, colbertjes en overhemden te verstoffen in je kast? Blaas het stof eraf, het mag weer! Niet alleen voor naar kantoor maar ook een klein feestje en verjaardag mag weer gevierd worden. Eindelijk! We hebben er zo lang naar uitgekeken, dan mogen we nu ook extra uitpakken toch? Life is too short to wear boring clothes."Professor Karen Pine schrijft in haar boek Mind What You Wear: The Psychology of Fashion dat op het moment dat we een bepaald kledingstuk aantrekken, we automatisch bepaalde eigenschappen van het kledingstuk overnemen dat we daarmee associëren. Dit doen we overigens niet bewust.
Dit maakt het dan ook zo belangrijk om je altijd goed te kleden. Het is verleidelijk om snel een joggingbroek en een trui aan te trekken, maar om je mooi, zelfverzekerd en sterk te voelen, is het beter om bijvoorbeeld gewoon een nette broek en een mooie blouse aan te trekken. Kleding werkt wat dat betreft heel erg empowerend."
De collectie van nu is een match van chique en casual met een twist naar comfortabel. Heb jij comfortabele items met beide armen omarmd? Geen zorgen, wij hebben onze collectie hier op aangepast. Wij adviseren je graag in je zoektocht naar een comfortabele maar geklede look! 

Items:
1. Trui 'Cara'  | 2. 'Tilde' wide pant | 3. 'Nora' sweat4. Fitted double breasted blazer5. High waist pantalon | 6. High neck rib top7. 'Mio' highneck | 8. Pantalon ruit | 9. T-shirt 'Freedom' | 10. Vest belt sleeveless