Look & Feel

Kleding moet je zien, passen én voelen

HomeLook & Feel

De stof waarvan een kledingstuk gemaakt is, heeft natuurlijk veel invloed op de look and feel van je outfit. Zo is duurzaamheid van de stof iets wat steeds vaker meetelt bij de keuze van de koper. Tijdens het designproces wordt hier ook steeds meer rekening mee gehouden. De stoffen trends voor herfst/winter 2021-2022 zijn volgens Carla van den Puttelaar, (founder en hoofdredacteur van vakblad Kleur&Stijl) onder te verdelen in drie thema’s: Reset, Reimagine en Rebuild. De pandemie en daarmee gepaarde lockdowns en veranderde leefomstandigheden hebben ook op het komende modebeeld een grote invloed.

We nemen je mee in de drie stoffen thema’s van komend seizoen:


[ Reset ]
Dit thema staat in het teken van zachte materialen die ons verwarmen, koesteren en wellicht ook troost bieden. Iedereen zit meer thuis dus we willen het vooral lekker comfy hebben! De woorden ‘loungewear’ en ‘athleisure wear’ zijn termen die je veel voorbij ziet komen.

[ Het woord ‘athleisure’ is afgeleid van de woorden athletic (athletisch, sportief) en leisure (vrije tijd), je kunt de betekenis natuurlijk wel raden: sportief gekleed in je vrije tijd. ]

Het liefst natuurlijk allemaal gemaakt van comfortabele stoffen, puffy en fluide materialen, vacht en haren en zachte welvingen (vormen/rondingen) passen perfect binnen dit thema.

>> Stoffen: 3D effecten, teddystoffen, flannel, wol met angora structuur, (nep)bont, fluweel.

 

[ Reimagine ]
Binnen dit thema gaat het om je grenzen opzoeken. Je mag groots uitpakken en veel tijd aan je uiterlijk besteden. It’s all about ‘dressing-up’ en je hier goed bij voelen. Denk aan stoffen die rijkdom uitstralen en mooie handcrafted details hebben. Maar ook fantasie symbolen, digitale dessins en bloemen zullen we veel terugzien. Ga voor grootse contrasten en combineer gewaagde stoffen met elkaar.


>> Stoffen: Kantstructuren, glans, lasercuts, fluweel, pailletjes, goud en zilver draad, leer.


[ Rebuild ]
De look and feel van dit thema is wat rauwer en gebaseerd op hoe materialen aanvoelen.
Denk aan: verweerde stoffen, de mix van verschillende materialen, waterige strepen, opgezette stukjes stof alsof er iets gerepareerd is. Bij deze materialen gaat het echt om het “voelen”. Je zintuigen mogen worden geprikkeld door de verschillende texturen en materialen.

>> Stoffen: Destroyed look, tie die effecten, verschillende structuren


De stof van een kledingstuk is dus echt onmisbaar bij de keuze van je outfit. Misschien kijk jij nu na het lezen van deze blog tijdens het shoppen wel heel anders naar stoffen en materialen. Je kunt door te zien en voelen ontdekken welke stof jou het meeste aanspreekt!

 

Bron afbeeldingen: fashion journal Kleur & Stijl